funkcje
Aśkaaa: Prosta o równaniu y=m jest asymptotą poziomą wykresu funkcji f(x)=(3,21x)/(x+p).Oblicz m,
jeżeli asymptotą pionową wykresu funkcji f(x) jest prosta o równaniu x=1.Pomoże ktoś
19 gru 17:26
sushi_gg6397228:
zapisz porzadnie przykład
19 gru 17:28
Jerzy:
i wskazówka: p = −1
19 gru 17:31
Aśkaaa: f(x)={3,21x}{x+p}
19 gru 17:36
19 gru 17:37
19 gru 17:39
Aśkaaa: hmm i jak można wyliczyć te współczyniki
19 gru 17:50
sushi_gg6397228:
przeciez "a" i "c" masz podane w zadaniu
19 gru 17:54
Aśkaaa: a no ok

dzięki wielkie
19 gru 18:01
sushi_gg6397228:
na zdrowie
19 gru 18:03