Mediana liczb spełniających równanie ||3x+4|−2|=6 jest równa?
Ania:*: Mediana liczb spełniających równanie ||3x+4|−2|=6 jest równa?
wiem jak rozpisać moduły, widziałem to zadanie na forum, ale czemu po rozpisaniu po prawej jest
|3x+4|=−4 i to jest sprzeczność i rozwiązuję tylko te drugie?
19 gru 16:38
sushi_gg6397228:
moduł produkuje zawsze liczbę nieujemna, a po prawej stronie masz liczbę ujemną
19 gru 16:40
Ania:*: dzięki
19 gru 16:49
sushi_gg6397228:
na zdrowie
19 gru 16:49
producent modułów:
19 gru 16:54