Dziedzina funkcji
Miras: | | x + 1 | |
Wiedząc, że f (x + 2) = |
| podać dziedzinę funkcji f (x) |
| | x2 − 1 | |
I teraz pytanie, czy z dziedziny f(x) wypada tylko 3 czy również 1 ..
Proszę o pomoc
19 gru 14:47
Jerzy:
| | (x−2) + 1 | |
f(x) = |
| |
| | (x−2)2 − 1 | |
19 gru 15:01
Jerzy:
Dziedzina: R/{1,3}
19 gru 15:03
Tadeusz:
... co Ty wypisujesz ...
19 gru 19:35
Eta:
?
19 gru 20:09
Eta:
? wyżej był adresowany do Tadeusza

Jak napisał
Jerzy
otrzymasz:
| | x−1 | |
f(x)= |
| Df=R \ {1,3} |
| | (x−1)(x−3) | |
19 gru 20:34
Mila:
19 gru 20:34