matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna n-tego rzędu
michau:
Obliczyć pochodną n−tego rzędu: f(x) = x
2
*lnx dla n=100, x=1. Jak się za to zabrać?
x
2
f'(x)=2x*lnx +
= 2x*lnx + x
x
18 gru 16:50
abel:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wz%C3%B3r_Leibniza
18 gru 17:48