funkcja
bumi: Czy umialby ktoś narysować wykres tej funkcji?
f(x) = |log x2−4|x|+2|
18 gru 00:11
cos tam:
np wolfram umie
18 gru 00:12
Krzysiek : ZApisz ułamek za pomocą dużej litery U
Nie widać jaka jest podstawa logarytmu i liczba logarytmowana .
18 gru 00:20
18 gru 00:31
Jerzy:
1) Ustal dziedzinę
2) Funkcja jest parzysta , więc: dla: x≥ 0 rysujesz funkcję:
| | x2−4 | |
f(x) = log |
| = log(x−2) |
| | x+2 | |
następnie odbijasz względem osi OY i na końcu wszystko co jest pod osią OX nad oś.
18 gru 09:20
daras: wolfram to nie ktoś tylko coś

@
bumi ty też potrafisz tylko zapisz ją porządnie
18 gru 09:22