matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę
Karolka:
obliczyć granicę : lim (1+x)
3
/x , przy x →0
17 gru 21:18
Jerzy:
(1 + 0)
3
= [
] = +
∞
0
17 gru 21:21
Karolka:
nieczytelnie napisałam w potędze jest : 3/x
17 gru 21:23
Jerzy:
1
= lim [ (1 +
)
1/x
]
3
= e
3
(1/x)
17 gru 21:25
Karolka:
Dziękuję
!
17 gru 21:27