matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg rosnący
Marlon:
Który z podanych ciągów jest ciągiem rosnącym. A. a
n
=
3
5
n − 1 B. b
n
= (
1
3
)
n
C. c
n
= −2
n
D. d
n
= 7 − 2n
15 gru 16:03
elo:
9 gru 11:08
Jerzy:
A
9 gru 11:25