wyznaczyć największą i najmniejszą wartość funkcji w przedziale
Kamila95: wyznaczyć największą i najmniejszą wartość funkcji w przedziale
f(x)=2x3=3x2−36x−8 w przedziale <−3,6)
f(x)=x−√x w przedziale <0,5)
ktoś jest w stanie mi pomóc?
wyznaczanie z funkcji kwadratowej rozumiem, ale za to nie wiem jak sie zabrać, czarna magia
17 gru 19:59
hanna: przerzuć x3 na prawo i znajdz w(x)
17 gru 20:02
Metis: Tam pewnie stać miał + lub − .
17 gru 20:07
Kamila95: racja, zle przepisalam, mialbyc minus, tu jest poprawione
f(x)=2x3−3x2−36x−8 w przedziale <−3,6)
17 gru 20:14