matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
xyz:
sinx
2
lim
x→0+
x
17 gru 19:56
kyrtap:
strzelę: 1?
17 gru 20:18
kyrtap:
sorki pomyliło mi się
Z DE HOSPITALA lim
x
→
0
2sinx* cosx = 2 * sin0 * cos0 = 0
17 gru 20:20
zeesp:
sinx
2
sinx
2
=
*x
x
x
2
siny
→1 gdy y→1
y
więc
17 gru 20:32
xyz:
Więc 0, dzięki!
17 gru 20:45
zeesp:
gdy y→0*** ale widze, ze i tak ogarnąłęs
17 gru 21:33