ktoś pomoże z sześcianem?
agacior: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość sześcianu którego:
a) przekątna ściany ma długość 7 pierwiastków z 2
b) przekątna ma długość 5 pierwiastków z 3
17 gru 16:50
Jerzy:
V = a3 i d = a√3 , gdzie: d − przekątna
17 gru 16:52
Jerzy:
i P = 6a2
17 gru 16:54
Lolo: A coś wiecej
17 gru 16:55
agacior: umiem wzory
17 gru 16:55
Jerzy:
w jakim sensie ? masz podane d, to oblicz a , podstaw do wzorów i po zadaniu
17 gru 16:56
Jerzy:
nie tak ... źle przeczytałem, d = przekatna ściany, więc: d = a√2 , reszta bez amian
17 gru 17:02