Pomocy
kamil1892: Witam, mam pytanko, może mi ktoś wytłumaczyć, pewną kwestie w Tw. Stokesa?
mianowicie, mam zadanie:
∫K (x4−y3)dx+(x3−z4)dy+(x2+y3+z4)dz
K: dodatnio zorientowana krzywa przecięcia pow z=√x2+y2 z=√8−x2+y2
Wyliczyłem z tych równań, że z=2
Wychodzę później na całkę ∫∫∫S (3y2+4z3)dydz+(0−2x)dzdx+(3x2+3y2)dxdy
Teraz podstawiam za z−ety 2
A moje pytanie brzmi, co zrobić z całkami po dz, i jak przejść na zwykłą całkę podwójną, po
dxdy, bo tego przejścia nie rozumiem.
Z góry dzięki za pomoc.
17 gru 14:50