Asymptoty ukośne
Ania95: Asymptoty ukośne:
Pytanie teoretyczne póki co bez przykładowego zadania do policzenia. Czy gdy liczę asymptoty
ukośne i "a" wyjdzie mi jako nieskończoność lub 0 to znaczy, że nie ma asymptoty? Czy gdy "a"
wyjdzie np a=−1 i wtedy b wyjdzie b=∞ to jaka wtedy jest ta asymptota ukośna?
17 gru 14:42
b.: "a" wyjdzie mi nieskończoność −−> znaczy, że nie ma asymptoty
"a" wyjdzie mi 0 −−> znaczy, że może być asymptota pozioma (która chyba zwykle jest uważana za
szczególny przypadek ukośnek, choć nie jestem pewien). a czy jest, czy nie, zależy od
istnienia i skończoności ,,b''
gdy "a" wyjdzie np a=−1 i wtedy b wyjdzie b=∞ −−> wtedy nie ma asymptoty ukośnej
17 gru 16:00