Jednostronne pochodne funkcji
Pochodne jednostronne: Badając pochodne jednostronne rozstrzygnąć, czy istnieją pochodne podanych funkcji we
wskanych punktach:
f(x)=|x
2|
Pomoże ktoś?
17 gru 14:07
Benny: Na pewno f(x)=|x2|?
17 gru 14:20
Jerzy:
czy to ma znaczenie ? w każdym przypadku: f(x) = Ix2I = x2 lub f(x) = IxI2 = x2
17 gru 14:26
Benny: @
Jerzy Nie chodzi mi o to w którym miejscu jest kwadrat, bo wiem, że to będzie to samo.
Może przykład inaczej wygląda, a po drugie "we wskazanych punktach", ja żadnego nie widzę
17 gru 14:38
Jerzy:
myslałem,że o to Ci chodzi
17 gru 14:39
Pochodne jednostronne: sorrki, gapa ze mnie

musiałem coś pominąć pisząc z tabletu, powinno być: f(x) = |x
2−x|,
x0=1
17 gru 14:44