...
Kajetan: Dla jakich wartości parametru k układ ma niezerowe rozwiązania.
⎧ 2x+y−(2−k)z=0
⎨ (2−k)x+y+2z=0
⎩ 2x+(1−k)y+2z=0
Mam identyczne zadanie tyle że inny układ. Proszę o jakiś opis jak to zrobić krok po kroku np
wyznacznik ma być równy tyle, cośtam tyle. Na ćwiczeniach zaczynaliśmy od wyznacznika i
przyrównania go do zera. Ale dlaczego akurat do zera?
16 gru 16:38
Kajetan: Może żeby nie było, że kompletnie nie wiem o co chodzi. Wyznacznik był przyrównany do zera a
potem wzięte rozwiązania z tego co wyszło. I bardziej mnie zastanawia dlaczego wyznacznik ma
być równy zeru a nie nierówny
16 gru 16:47
Kajetan: Wyznacznik macierzy ma być równy 0 żeby rząd nie był równy 3, bo rząd rozszerzonej na pewno nie
jest 3?
16 gru 16:52
Kajetan: O to chodzi?
Kurde ale monolog
16 gru 16:53
Kajetan:
16 gru 17:54