matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Janek:
∫1/(x
2
+1)
2
dx nie wiem jak sie za to zabrac.
16 gru 13:29
Janek:
1
∫
dx
(x
2
+1)
2
16 gru 13:32
Janek:
Ktos cos
16 gru 13:37
Mila:
x
2
+1−x
2
x
2
+1
x
∫
dx=∫
dx−∫x*
dx=
(x
2
+1)
2
(x
2
+1)
2
(x
2
+1)
2
1
x
=∫
dx−∫x*
dx= pierwsza z wzoru, druga przez części.
x
2
+1
(x
2
+1)
2
16 gru 17:01