matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Karolina1:
prosta o rownaniu y=
√
3
/3x+
√
3
jest nachylona doosi OX pod katem o mierze a.30 B.45 C.60 D.90
15 gru 15:12
Eta:
y=ax+b , gdzie tgα=a
√
3
wniosek: a=
3
√
3
√
3
tgα=
,..... to α= 30
o
bo tg30
o
=
3
3
15 gru 15:23
Karolina1:
dzieki bardzo
15 gru 15:27