pierwiastki
Nocnymark: Czy można coś z tym zrobić?
√7*√3 * √3
16 gru 00:21
peterek_w: √3 * √3 = 3
Więc √3 * √3 * √7 = 3 * √7
16 gru 00:25
Qulka: √21√3
16 gru 00:26
Tadeusz:
dobre sobie
16 gru 00:26
Nocnymark: Dziękuję Qualka. Wynik zbliżony do liczenia na piechotę, bo wychodzi 6,023 w moim, a po Twoim
zapisie 6,031, więc chyba może tak być?
16 gru 00:31
Krzysiek : Otoz Nocnymarku
√7*√3 = √7*√√3= √7*4√3
16 gru 00:42
Nocnymark: Genialne. Ale w tym przypadku to jest w nawiasie i muszę zrobić (√7*4√3) * √3, prawda?
16 gru 00:46
Krzysiek : Ale ja tutaj nic nie widze w nawiasie
wiec √7*4√3*√3 = √7*√3*4√3 = ze wzoru {a}*√b =√3*7*4√3= √21*4√3 ale
4√3=√√3 i znowu ten sam wzor i wychodzi √21*√3
16 gru 00:57
Krzysiek : ze wzoru √a*√b=√a*b (poprawiam
16 gru 01:00
Nocnymark: Bardzo, bardzo dziękuję! Miłego jutrzejszego (dzisiejszego) dnia

!
16 gru 01:03
Krzysiek : Na zdrowie
16 gru 01:05