Wartość bezwzględna
NG: Jak rozwiązać tę nierówność
|m – 3| > |m| + 2
16 gru 00:16
Krzysiek : godzina w sam raz do rozwiazywania

Rozwiazuj na przedziałach
1x∊(−
∞0)
2 x∊(<0 3)
3 x∊<3
∞)
16 gru 00:38
NG: Ale skąd Ty to wziąłeś?
16 gru 00:43
Krzysiek : napisałem z rozpedu bo zazwyczaj liczy się dla xsa
Ma być oczywisie m∊
|m−3|=0 tp m−3=0 to m=3
|m|=m dla m≥0 i |m|=−m dla m<0
16 gru 00:46
Aga1.:

Lub graficznie
y=Im−3I na różowo
y=ImI+2 na niebiesko
różowy nad niebieskim
odp.
m∊(−
∞,1/2)
16 gru 08:29