x+2 | ||
nie istnieje granica limx−−>−2 | czyli mam przykładowe ciągi | |
| x2+x−2| |
1 | −1 | |||
an= | −2 i bn= | −2 wzory podstawiam za x i wychodzi następnie | ||
n | n |
1 | n2 | |||
limn−−>00 | *| | | | ||
n | 1−3n |
| n | ||||||||||||||||||
f(an) = | = | ||||||||||||||||||
| 3n−1 |
x+2 | x+2 | ||
= | |||
|x2+x−2| | |(x+2)(x−1)| |
an+2 | 1 | 1 | ||||
lim | =lim | = | ||||
|(an+2)(an−1)| | −(an−1) | 3 |
bn+2 | 1 | 1 | 1 | |||||
ale lim | =lim | =− | ≠ | |||||
|(bn+2)(bn−1)| | bn−1 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |