matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Jiley:
Zbadaj czy dany ciag jest geometryczny an=3*5
n−1
15 gru 22:17
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1706.html
15 gru 22:21
Eta:
a
n
3*5
n−1
q=
=
= 5
n−1−n+2
= 5
a
n−1
3*5
n−2
wniosek ...............ciąg jest geometryczny
15 gru 23:06