matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Maciek:
Bok rombu ma długość 3 cm, a jego dłuższa przekątna ma długość 5 cm. Krótsza przekątna tego rombu ma długość: a)
√
11
b) 11 c )22 d)
√
22
15 gru 21:35
Mila:
Własności rombu na pewno znasz:
1
5
d
1
=
2
2
1
x=
p
2
2
5
3
2
=(
)
2
+(x)
2
2
5
d
2
3
2
=(
)
2
+(
)
2
2
2
25
d
2
9=
+
/*4
4
4
36=25+d
2
2
d
2
=
√
36−25
= ?
16 gru 00:10