Zapłacę za zrobienie projektu.
Adam: Jak w tytule. Proszę o podanie czy jest ktoś chętny do rozwiązania projektu i wycenę za to.
Zadanie musi być zrobione bezbłędnie.
| | (1+(b−2a)ln((a+1)x) | |
f(x)= |
| |
| | x | |
a=2
b=5
Zbadaj przebieg zmienności podanej poniżej funkcji, tj.
1. Wyznacz dziedzinę funkcji i sprawdzić jej parzystość.
2. Oblicz punkty przecięcia z osiami:
a) punkty przecięcia wykresu funkcji z osią Ox (miejsca zerowe),
b) punkty przecięcia wykresu funkcji z osią Oy.
3. Oblicz granice funkcji na krańcach przedziałów określoności dziedziny i zbadaj ciągłość
funkcji.
4. Wyznacz asymptoty:
a) pionowe,
b) poziome,
c) ukośne.
5. Określ przedziały monotoniczności funkcji oraz znajdź ekstrema lokalne funkcji.
6. Wyznacz przedziały wklęsłości i wypukłości oraz znajdź punkty przegięcia funkcji.
7. Stwórz tabelkę zmienności funkcji.
8. Narysuj wykres funkcji.