matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wymiar i baza przestrzeni
bobo:
Znaleźć wymiar i bazę przestrzeni danego układu:
⎧
3x + y − z − 2t = 4x
⎨
3x + y − z − 2t = 4y
⎩
3x + y − z − 2t = 4z
15 gru 21:09
bobo:
15 gru 21:35