prawdopodobieństwo
eendoftime: Spośród liczb naturalnych od 1 do 25 losujemy jedną liczbę,.
Oznaczamy zdarzenia:A− wylosowano liczbę pierwszą, B− wylosowano liczbę nieparzystą.
Wówczas:
a) P(A)=2/5
b) P(B)=12/25
C) p(A')=16/25
D) P(B')=1/5
proszę o uzasadnienie odpowiedzi
15 gru 16:50
Eta:
Odp C)
15 gru 16:57
eendoftime: Ale dlaczego jest to odpowiedź c ?
15 gru 16:58
Eta:
A={2,3,5,7,11,13,17,19,23}
| | 9 | |
P(A)= |
| to P(A')=1−P(A)= ....... |
| | 25 | |
15 gru 16:59
eendoftime: Dziękuję za pomoc!
15 gru 17:01
Eta:
15 gru 17:03