matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
dina:
proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania O ile jednostek i gdzie przesunięto wykres funkcji f otrzymując wykres funkcji q f (x) = 2
x
q (x) =2
x
−
3
+4 f (x) =(1/3)
x
q (x) =
x
+
1
−5 wyznacz liczbę ciągu a
n
= 3n−1 mniejszych od100
15 gru 16:40