matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckaj kwadratowa
qazxsw:
funkcja kwadratowa − nie wiem co się dzieje, ale postać ogóla powinna byc równa postaci iloczynowej, ale po wymnożenieu tak nie jest
2x
2
−5x+2 d= delta=b2 − 4ac = 9 x1=−b−
√
d
/ 2a= 1/4 x2=−b+
√
d
/ 2a=2
1
9
1
9
2(x−
)(x−2)= 2(x
2
−
x +
) = 2x
2
−
x +1 ?
4
4
2
2
Co źle zrobiłem ?
15 gru 12:27
Jerzy:
1
x
1
=
2
15 gru 12:29
qazxsw:
5−3 = 2 ahahah
ok, dzięki
15 gru 12:31