matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Puszek:
Witam! Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu pochodnej! f=ln(x
2
* cos
2
x)
15 gru 11:27
Jerzy:
1
2xcos
2
x − x
2
sin2x
f'(x) =
(2x*cos
2
x − 2x
2
cosxsinx) =
x
2
*cos
2
x
x
2
*cos
2
x
15 gru 11:30