pole między wykresami
edge: Oblicz pole między wykresami: 12x2, x2, 3x
Narysowałem wykresy, wiem w których miejscach przecinają się ale nie wiem z których funkcji
liczyć
całki i jakie mają być granice tych całek.
15 gru 10:22
Jerzy:
| | 1 | |
trochę dziwne to zadanie, bo krzywa y = |
| x2 jest do niczego niepotrzebna, ale jeśli |
| | 2 | |
tak jest, to granice [0,6] , górna krzywa: y = 3x , dolna : y = x
2
15 gru 10:33
===:
15 gru 11:16
Jerzy:
racja ... teraz ładnie widać to pole

myślę,że dalej sobie poradzi
15 gru 11:20
===:
... a jak nie ... to "da głos"
15 gru 11:27