matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź czy równośc jest tożsamościowa
pies123:
√3sin(a−b)−cos(a−b)=−2cos[(π+3a−3b)/3]
14 gru 23:25
Eta:
√
3
1
π
π
L= 2[
*sin(a−b)−
*cos(a−b)]= 2[sin
*sin(a−b)−cos
*cos(a−b)]=
2
2
3
3
π
π
π
π+3a−3b
= −2[cos
*cos(a−b)−sin
*sin(a−b)]= −2cos(
+a−b)= −2cos(
)=P
3
3
3
3
korzystam ze wzoru cosα*cosβ−sinα*sinβ= cos(α−β)
14 gru 23:58