proszę Was o pomoc
1) ∫ (x+k)cos2xcos2 xdx
2) ∫ 2xk+1 √1+(2kx+12 } arctg(2kx+1)dx
3) ∫ ch(10−k)x (cos kx2)2 dx
| (x+k)cos2x | ||
∫ | dx | |
| cos2 x |
| 2xk+1 | ||
∫ | arctg(2kx+1) dx | |
| √1+(2kx+1)2 |
| kx | ||
∫ ch(10−k)x (cos | )2 dx | |
| 2 |
| (x + k)cos2x | (x + k)(2cos2x − 1) | |||
∫ | dx = ∫ | dx = | ||
| cos2x | cos2x |
| x | k | |||
= ∫ (2x − | + 2k − | ) dx = ... dalej już dasz radę sam | ||
| cos2x | cos2x |
| kx | kx | 1 + coskx | ||||
W trzeciej całce: ch(10 − k) ∫ (x * cos2 | ) dx i cos2 | = | ||||
| 2 | 2 | 2 |