matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są funkcje f(x) = ln x, g(x)
help:
Dane są funkcje f(x) = ln x, g(x) =
√
1 − x
2
. Wyznacz, jeśli istnieją f ◦ g oraz g ◦ f. Wyznacz g
−
1
tam gdzie to możliwe.
14 gru 21:01
Qulka:
ln
√
1−x
2
√
1−ln
2
x
g
−1
=
√
1−x
2
14 gru 21:24