matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
&Ola&:
oblicz wartość wyrażenia |X−3|−|2x+| dla x=2√2 Proszę o pomoc w rozwiązaniu
14 gru 22:04
Eta:
I 2
√
2
−3I = 2
√
2
−3 ( bo pod modułem jest wartość >0 I 2*2
√
2
+ co
...... nie napisałaś , więc nie wiem
14 gru 22:08
Eta:
Oj sorry
I2
√
2
−3I = −2
√
2
+3 ( bo oczywiście pod tym modułem jest wartość
ujemna
bo 2*1,41 −3 < 0 drugi moduł napisz jak wyglada
14 gru 22:11