caleczka
masao: | | arccos(lnx) | |
całka z |
| dx mógłby ktoś to obliczyć? |
| | x | |
14 gru 11:33
Jerzy:
| | 1 | |
podstaw: lnx = t |
| dx = dt |
| | x | |
14 gru 11:36
masao: | | arctg√x | |
a przy całce |
| ? |
| | √x | |
14 gru 11:39
masao: całka pierwsza = arccos(lnx)*lnx − √1−(lnx)2 + c ?
14 gru 11:42
14 gru 11:42
Jerzy:
tak
14 gru 11:45
masao: a druga = arcth√x*√x − 12ln|x+1| + c ?
14 gru 11:48
masao: wolfram podaje troche inne wyniki
14 gru 11:52
Jerzy:
| | 1 | |
√xarctg(√x) − |
| lnI1 + xI + C |
| | 2 | |
14 gru 11:57
masao: wolfram podaje inny wynik ... :<
14 gru 12:02
Jerzy:
tym się nie przejmuj
14 gru 12:05
masao: ok, dZieki
14 gru 12:10