Liczby zespolone
zielony: 1<Re(z)<2 i |z−2|>1
Narysuj na płaszczyźnie zespolonej
13 gru 20:24
sushi_gg6387228:
z= x+iy
Re(z)=...
13 gru 20:30
henrys:

1<Rez<2
|z−2|>1 odległość z od 2 jest >1
13 gru 20:34
zielony: a nie tak :
|z−2|>1
|x+iy−2|>1
√x2 +(y−2)2>1
i O=(0,2) r=1 ?
13 gru 20:42
henrys: nie
|x+iy−2|=√(x−2)2+y2
13 gru 20:45
zielony: czemu tak ?
13 gru 20:48
henrys: x+iy−2=x−2+iy
13 gru 20:51
henrys: liczba zespolona ma postać: a+bi
13 gru 20:52
zielony: aaaaaaaa rozumiem

x+yi
a jakbym miał
x+iy−2+i ?
to jakby to wyglądało ?
13 gru 20:55
henrys: ech, x−2+i(y+1)
13 gru 21:33