matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji tg
Gaunt:
Jak narysować tg(0.5x+0.5π)? Pierwszeństwo ma przesunięcie, czy poszerzenie okresu funkcji?
13 gru 20:19
Saizou :
f(x)=tgx f(0,5x)=tg(0,5x)=h(x) h(x+π)=tg(0,5(x+π))
13 gru 20:23
Gaunt:
Dziękuję
13 gru 20:27