całki studia pomocy
WWW:
1. √x dx
2. (1−2u) du
13 gru 17:53
Janek191:
1.
| | 1 | | 2 | |
∫ x0,5 dx = |
| x1 + 0,5+ C = |
| x1,5 + C |
| | 1 + 0,5 | | 3 | |
13 gru 17:56
WWW: Janek191 a wiesz może jak drugie?
13 gru 17:57
WWW: Trzeci przykład
1 / 2 √x * dx
13 gru 18:00
Janek191:
2
| | 1 | |
∫ ( 1 − 2 u) du = ∫1 du − ∫ 2 u du = ∫ du − 2 ∫ u du = u − 2 * |
| u2 + C = u − u2 + C |
| | 2 | |
13 gru 18:01
Janek191:
| | 1 | |
f(x) = |
| dx = 0,5 x−0,5dx |
| | 2 √x | |
i dalej tak jak 1.
13 gru 18:03
13 gru 18:05
Janek191:
Kliknij po lewej stronie ( kolor niebieski ) na:
pochodna i całka funkcji
Są tam wzory i przykłady.
13 gru 18:25