matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bez
Dawidw:
Chociaż przykład a lub b
http://prntscr.com/9doibp
nie czaje jak to zrobić z tymi bezwzględnościami
13 gru 16:54
Krzysiek:
3−
√
5
|3−
√
5
|
|
|=
3+
√
5
|3+
√
5
|
|3−
√
5
|= 3−
√
5
bo 3−
√
5
>0 |3+
√
5
|= 3+{5}
3−
√
5
= usunniewymiernosc z mianownika
3+
√
5
13 gru 17:01
Krzysiek:
b) tak samo rozpisz w przkladzie ci d wlasnosc
√
x
2
= |x|
13 gru 17:02