zapis dziesiętny ułamka
Dawidw: | | 6 | |
Jak liczbę |
| zapisać dziesiętnie nie używając kalulatora hmm? Jakoś mozna to podobno |
| | 7 | |
rozpisać
.
13 gru 16:19
sushi_gg6387228:
dzielenie pisemne
13 gru 16:24
Dawidw: | | 121 | | 10 | | 90 | |
nie np |
| =1 |
| =1 |
| =1,(090)=1,090090090.... |
| | 111 | | 111 | | 999 | |
takie coś profesor rozpisał na tablicy czy jest jakiś sposób dla mojego przykładu?
13 gru 16:27
sushi_gg6387228:
z 7 nie zrobisz 99999999....999
13 gru 16:32
Dawidw: ok
13 gru 16:33
henrys: zrobisz
999999:7=142857
| 6 | | 857142 | |
| = |
| =0,(857142) |
| 7 | | 999999 | |
13 gru 16:47