równanie
ola: 1/3 arcsin (x+2) = − π/6
13 gru 15:38
Jerzy:
| | 1 | |
1/3 arcsin(x+2) = − arcsin |
| |
| | 2 | |
13 gru 15:40
Jerzy:
| | π | |
nie ... arcsin(x+2) = − |
| ⇔ arcsin(x+2) = −arcsin1 ⇔ arcsin(x+2) = arcsin(−1) |
| | 2 | |
13 gru 15:44
zeesp: | 1 | | π | | π | |
| arcsin(x+2)=− |
| ⇔arcsinx(x+2)=− |
| |
| 3 | | 6 | | 2 | |
arcsina=b⇔sinb=a
13 gru 15:44
13 gru 15:57
zeesp: | | x2−x−2 | | (x+1)(x−2) | |
limx→−1+ |
| =limx→−1+ |
| =limx→−1+(x−2)=−3 |
| | x+1 | | x+1 | |
13 gru 16:02
zeesp: limx→1−1=|x+1|=0 więc...
Pozostałe analogicznie
13 gru 16:04
zeesp: tam powinno być 1− a nie 1−1
13 gru 16:04
zeesp: i MINUS 1...sorry..ale juz chciałem to skonczyc..a spadam (i sie spiesze..)
13 gru 16:05