trygonometria
intoxicate: | | 2 | |
Wiadomo, że sinα+cosα= |
| oblicz sin3α+cos3α |
| | 3 | |
13 gru 12:51
henrys: | | 4 | | 4 | | 5 | |
(sinα+cosα)2= |
| → 1+2sinαcosα= |
| → −sinαcosα= |
| |
| | 9 | | 9 | | 18 | |
a
3+b
3=(a+b)(a
2−ab+b
2)
13 gru 13:17
intoxicate: nie bardzo rozumiem co mam popodstawiać do wzoru
13 gru 15:30
13 gru 15:35
ICSP: za a podstaw sinα
za b podstaw cosα
13 gru 15:35
henrys: skoro nie rozumiesz co masz podstawić do wzoru to nie ma sensu żebym pisał dalej, bo tego też
nie zrozumiesz
13 gru 15:36
Eta:
Dobre ...
henrys
13 gru 15:44
intoxicate: dziękuje Jerzy i henrys już rozumiem, po prostu musiałam sb podstawić sin i cos, bo nie
widziałam tego, że bedzie sin
2x+cos
2x
13 gru 15:48