wyznacz punkty współrzędnych
intoxicate: Wyznacz wszystkie punkty o obu współrzędnych całkowitych należące do wykresu funkcji f(x)=
13 gru 11:49
Eta:
x≠ −1
| | −2 | |
f(x)= x2−x+1 + |
| jeżeli y∊C i x∊C\{−1} |
| | x+1 | |
to x+1 jest dzielnikiem całkowitym liczby:
−2
zatem : x+1= ±2 lub x+1=±1
dla x+1=2 ⇒ x= 1 to y=f(1)=0 to:
A(1,0)
| | −28 | |
dal x+1= −2 ⇒ x=−3 to y= f(−3)= |
| =14 , B(−3,14) |
| | −2 | |
itd................
licz samodzielnie
13 gru 15:01
Eta:
Wrzucasz coraz to nowe zadania! ..... a znasz takie słowo:
dziękuję ?
13 gru 15:15
intoxicate: | | x3−1 | | 2 | |
a skąd się bierze to przekształcenie f(x)= |
| = x2−x+1− |
| |
| | x+1 | | x+1 | |
13 gru 15:21
Eta:
13 gru 15:21
Eta:
Nie ma "dziękuję"? ..... nie ma odpowiedzi !
13 gru 15:23
ICSP: dziękuje
13 gru 15:25
intoxicate: Nie zawsze od razu sprawdzam, czy jest rozwiązanie, ale jak jest i jest dla mnie zrozumiałe to
dziękuję

a na przykład tutaj wolałam najpierw dopytać jeszcze

pozdrawiam
13 gru 15:25
intoxicate: ale oczywiście dziękuję za wcześniejsze rozwiązanie !

♥
13 gru 15:27
Eta:
"skąd bierze się przekształcenie" ?
z dzielenia : (x3−1) : (x+1) =..........
13 gru 15:43
intoxicate: no to wszystko jasne, dziękuje
13 gru 15:57
jestem koxem: siemka nie rozumiem pomozecie wariaty?
19 lut 10:21