matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory
blux:
cos4x = 1 − 2sin
2
2x Z jakich wzorków tu skorzystano aby tak to przekształcić? Z góry dzięki za odp
13 gru 10:56
===:
cos
2
2x−sin
2
2x=1−sin
2
2x−sin
2
2x=1−2sii
2
2x
13 gru 11:03
Krzysiek :
13 gru 12:24