matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja policzyć i zinterpretowac f'(10)
Popek:
f(x}= ln (
1
1+2x
)
13 gru 00:29
Benny:
1
f(x)=ln(
)
1+2x
−2
−2
f'(x)=(1+2x)*
=
(1+2x)
2
1+2x
−2
f'(10)=
21
13 gru 02:20