Znajdz obraz f (a) i przeciw obraz (b ^-1) A( 0,4) B<4,5> y=x^2=4x+1
karol: Znajdz obraz f (a) i przeciw obraz (b −1) A( 0,4) B<4,5>
y=x2=4x+1
12 gru 22:38
Qulka:

obrazem A jest <1;33> pomarańczowe
przeciwobrazem B jest <
√7−2 ; 2
√2−2 > czerwony
12 gru 22:47
5-latek : Dobry wieczor
Aniu 
Wydaje mi się ze obrazem będzie przedzial obustronnie otwarty
12 gru 22:50
Qulka: tak ..nie popatrzyłam na nawiasy
12 gru 22:52
karol: jak to sie liczy?
12 gru 23:39
Qulka:

jak na obrazku obrazem A (czerwone) jest C (zielone)
f(a) to podstawiasz a za x i liczysz
czyli zazwyczaj końce przedziałów
13 gru 00:16