:)
Marta: Rzucamy dwiema kostkami do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że suma wyrzuconych oczek
wynosi 8, jesli wiadomo że na każdej kostce wypadła:
a) parzysta liczba oczek
b) nieparzysta liczba oczek
14 gru 20:56
Pitt: Ω=36
a)
A− na kostce wypadła parzysta liczba oczek (2,6)

4,2)(6,2)(2,4)(4,4)
A=5
P(A)=5/36
b)
B−na kostce wypadła nieparzysta liczba oczek (5,3)

3,5)
B=2
P(B)=2/36=1/18
Nie jestem pewien czy to jest dobrze sprawdź jeszcze sobie jak masz odpowiedzi
14 gru 21:02
Pitt: Ω=36
a)
A− na kostce wypadła parzysta liczba oczek (2,6)

4,2)(6,2)(2,4)(4,4)
A=5
P(A)=5/36
b)
B−na kostce wypadła nieparzysta liczba oczek (5,3)

3,5)
B=2
P(B)=2/36=1/18
Nie jestem pewien czy to jest dobrze sprawdź jeszcze sobie jak masz odpowiedzi
14 gru 21:02