rozwiaz uklad rownan
monika:
12 gru 14:26
Jerzy:
podziel stronami
12 gru 14:27
Jerzy:
| | 2 | | 3 | | 3 | |
( |
| )x = ( |
| )2*( |
| )y |
| | 3 | | 2 | | 2 | |
12 gru 14:30
monika: i z roznowartosci funkcji wychodzi mi x=−2−y i gdy podstawiam nie moze mi wyjsc
12 gru 14:43
monika:
12 gru 14:52
Jerzy:
masz dobrze
nie wyznaczysz jednoznacznie x i y , jaka jest treść zadania ?
( może rozwiąż w zbiorze liczb całkowitych)
12 gru 14:59
Jerzy:
w całkowitych też bez sensu
12 gru 15:00
monika: tresc brzmi: rozwiaz uklad rownan. a odp to x=0 y=−2
12 gru 15:01
Janek191:
2
x = 9*3
y
3
x = 4*2
y
−−−−−−−
y + 2 = − x ⇒ y = − x − 2
więc
3
x = 4*2
− x − 2
3
x = 2
−x
x = 0
====
y = 0 − 2 = − 2
===========
12 gru 16:58
monika: dzieki

juz rozumiem
12 gru 17:02
Janek191:
12 gru 17:06