matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
blueberry:
Jaka jest całka z e
1/x
/x
2
dx
12 gru 14:24
blueberry:
Proszę o rozpisanie
Z góry dziękuję
12 gru 14:24
Jerzy:
1
podstawienie:
= t
x
12 gru 14:25
Jerzy:
1
−
dx = dt
x
2
12 gru 14:26
Jerzy:
= −∫e
t
dt = − e
t
+ C = −e
1/x
+ C
12 gru 14:32