Zadania - układy równan
Bardzo proszę o pomoc:): Podaj wszystkie rozwiązania bazowe i jedno inne rozwiązanie szczególne układów:
zad.72. 3x+3z=6
x+2y−z=6
2x+y+z=6
3y+3z=6
Mi tutaj wyszedł układ oznaczony.....Hmmm
zad. 77 3x−2y−4z−u=1
−x+y+2z+2u=0
Mi tutaj wyszło 5 rozwiązań bazowych... Czy one są dobrze? W odpowiedzi mam tylko 4...
x=0, y=0, z=−1/3, u=1/3
x=1, y=1, z=0, u = 0
x=0, y= −2/3, z=0, u=1/3
x=2/5, y=0, z=0, u=1/5
x=1, y=0, z=1/2, u =0
zad.89 Podaj interpretację graficzną układów:
x+y=5
−x+2y=4
ax−y=−1
11 gru 20:53
Bardzo proszę o pomoc:): Nikt nie wie, jak zrobić te zadania
?
11 gru 23:28