wartość bezwzględna w nierównościach
pati: Rozwiąż nierówność:
|x−2| − |x+3| ≥ 1 + x
11 gru 18:29
sushi_gg6397228:
rozpatruj na trzy przedziały
11 gru 18:30
===:
przedziały i do przodu
11 gru 18:30
pati: No rozpatruje i nie wychodzi mi
11 gru 18:32
sushi_gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
11 gru 18:32
pati: (− ∞ , −3)
−x+2+x+3 ≥ 1+x
x≤4
x = (−3,4)
<−3, 2)
−x+2−x−3≥1+x
x≤2
x=<−3,2)
<2,+∞)
x−2−x−3≥1+x
−5≥1+x
x≤−6
11 gru 18:36
sushi_gg6397228:
1 przedział źle
x ≤ 4 i zołożenia x <−3 wiec odp jest ...
11 gru 18:38
pati: ?
11 gru 18:40
sushi_gg6397228:
(− ∞ , −3)
−x+2+x+3 ≥ 1+x
x≤4
x = (−3,4) −GŁUPOTA
11 gru 18:42
pati: to cały przedział bez −3
11 gru 18:44
−x+2−x−3≥1+x−x+2−x−3≥1+x−x+2−x:
2 PRZEDZIAŁ
<−3, 2)
−x+2−x−3≥1+x
gdzie dalsze obliczenia?
11 gru 18:46
sushi_gg6387228:
znowu strzelasz z odpowiedziami
11 gru 18:48
pati: Może ktoś po prostu mi to rozwiązać i sama ogarnę błąd? A nie kurwa pisać GŁUPOTA....
11 gru 18:49
===:
... i poszło "po matuszkam" ... buuuu...
11 gru 18:54