tlumaczenie
milo: Obliczyć 0, 01a , jeżeli ax jest składnikiem pierwszego stopnia w rozwinięciu potęgi (2 −√3
x)6^
Mógøby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w tym zadaniu ?
11 gru 17:23
sushi_gg6397228:
teraz napisz to po polsku
11 gru 17:26
11 gru 17:27
milo: Oblicz 0, 01a , jeżeli ax jest składnikiem pierwszego stopnia w rozwinięciu potęgi (2 −
pierwsiatek trzeciego stopnia z x)6
przepraszam najmonciej
11 gru 17:28
Qulka: będzie 6•25•√3x = ax
11 gru 17:28
milo: Na prawde nie rozumiem o co chodzi w tym zadaniu , w tym co pani wyslala wystepuje juz silnia
ktorej tez nie mialem , no porazka
11 gru 17:31
Qulka: no to nie patrz na silnie tylko niżej rozpisane potęgi i podstaw sobie zamiast tamtego a=2
zamiast b=√3x i znajdź ten rządek gdzie jest do 6 potęgi
11 gru 17:37
Qulka: poza tym jak używasz tego rozpisanego trójkąta Pascala nie potrzeba silni tylko dodawania
11 gru 17:39